Permacomputing Meetup met Acid Solder Club en Vincent Schoutsen header image

Permacomputing Meetup met Acid Solder Club en Vincent Schoutsen

Op 15 februari is er weer een Permacomputing Meetup!

Permacomputing is een benadering die ecologisch denken en langetermijnvisie toepast op computers. Dit wordt steeds belangrijker in een tijd waarin duurzaamheidsmodellen uit balans zijn en het energieverbruik van computers hoog is.

Deze editie mogen we leren van Veerle Pennock, een creatieve elektronica-maker en oprichter van de Acid Solder Club in Utrecht. Ze deelt haar inzichten over het hergebruik van elektronica en het kritisch bekijken van ons omgaan met elektronisch afval. Veerle spoort mensen aan om actief bij te dragen aan oplossingen en zich te verdiepen in tools en technieken om de uitdagingen van Permacomputing aan te gaan. Binnenkort komt Veerle binnen dit thema met een serie aan workshops over Electronic Components Foraging, Salvaged Midi Controllers en Printer Pendulum Rage. Blijf op de hoogte via onze socials voor meer informatie over deze workshops!

Ook Vincent Schoutens doet zijn bijdrage aan deze meetup door ons te vertellen over zijn projecten en zijn kijk op het onderwerp. Meer informatie over hoe dit er precies uit gaat zien komt later, je gaat deze avond niet willen missen!

Na het bekijken van de presentaties is er een mogelijkheid voor degenen die dat willen om eigen werk (in ontwikkeling) te tonen. We kunnen dan samen bespreken welke uitdagingen je tegenkomt en hoe we die kunnen aanpakken. We delen graag tips en tricks met elkaar! Als het je iets lijkt om dit te doen, stuur dan even een mailtje naar info@creativecodingutrecht.nl om je aan te melden.

πŸ“ CCU Studio, Vlampijpstraat 84 Utrecht

πŸ“… 15 February, 20:00- 22:00

🎫 €7,50 Regular/€5 Student

Aanvang15 Feb 2024, 19:00
Einde15 Feb 2024, 21:00
locatieCCU Studio, Vlampijpstraat 84, 3534 AR, Utrecht
Tickets