10 - 11 december: Workshops voor jongeren

Workshop BattleBits tekenrobot

⁠Workshop: BattleBits tekenrobots (12+)

⁠Zaterdag 10 december 2022 / 12:00 - 16:00

In deze workshop geef jij de BattleBits robots een eigen karakter. Je programmeert de robot door fysieke verbindingen te maken. De manier waarop je de sensoren op de wielen aansluit, resulteert in verschillende zogenaamde gedragingen. Het kan lijken dat het voertuig boos, blij of verlegen is. We onderzoeken wat het betekent als een robot zelfstandig beweegt.

Deelnemers krijgen een aantal uitdagingen die hen helpen de robots te begrijpen en te programmeren. Tijdens de workshop zal je verschillende configuraties ontwerpen die verschillende patronen kunnen tekenen. Aan het eind heb je samen met de robots een kunstwerk gemaakt.

Deze workshop wordt gegeven door kunstenaars Ibo Ibelings en Jelle Reith.

Ibo Ibelings is een creatieve coder, kunstenaar en algemeen technologie liefhebber. Zijn werk varieert van het maken van tekenrobots tot het programmeren van websites. Ibo doceert de modules Generative Design en DIY Hardware bij de studie Graphic Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Jelle Reith is gefascineerd door elektronica, robotica, machines en code. Met deze vier ingrediënten maakt Jelle werk dat een nieuwe kijk op technologie geeft. De werken die Jelle maakt bevragen de technologieën op verschillende niveaus.

De workshop is voor jongeren van 12 tot 21 jaar.

Kosten: Een donatie voor de workshop. Het is mogelijk om na de workshop de BattleBits robot te adopteren voor €35,- . Schrijf je in via de ticketshop.

Katpatat Face Mask Workshops

Workshop: Een digitaal gezichtsmasker maken (12+)

Zondag 11 december 2022 / 13:00 - 16:00

Je maakt een selfie, filter erover en je ziet eruit als een cartoon personage, een kat of gewoon de juiste Insta-look. In deze workshop leer je hoe gezichtsfilters werken, waar je fotogegevens terecht komen en welke impact dit heeft op ons leven online en in het echte leven. Je maakt met papier, stiften en andere materialen je eigen digitale gezichtsfilters.

De workshop wordt gegeven door Utrechts makers collectief Katpatat (Lisa, Neander en Esther). Ze maken interactieve installaties en experimentele games. “Het maken van games is voor ons een manier om onszelf uit te drukken, maar ook om onze eigen ‘realiteit’ te creëren. Het is voor ons altijd heel belangrijk om een zeker mate van speelsheid, interactie en humor toe te passen in ons werk. In de meeste van onze werken verkennen we de liminale ruimte tussen de fysieke wereld en de digitale wereld.” 

De workshop is voor jongeren van 12 tot 21 jaar.

Kosten: Een donatie voor de workshop. Schrijf je in via de ticketshop.

Funds
Fonds voor CultuurparticipatieFonds voor Cultuurparticipatie: The Cultural Participation Fund encourages people to actively engage with culture. We support initiatives throughout the Kingdom of the Netherlands – at school and in leisure time, and across all disciplines. Culture is created by everyone and it shapes us all. What about you?