Permacomputing Workshop: MIDI Controllers from Scraps header image

Permacomputing Workshop: MIDI Controllers from Scraps

Een MIDI-controller is een veelzijdig stuk hardware voor muziek- en videoproductie dat kan worden gebruikt in een programmeer- en software-omgeving, of in live hardware-uitrusting. In deze permacomputing workshop zullen we onze eigen MIDI-controllers bouwen met behulp van de Arduino MIDI-bibliotheek en gerecyclede onderdelen van verouderde machines en/of elektronisch afval.

We zullen onderdelen redden van MIDI-controllers die niet meer kunnen worden gebruikt omdat ze bijvoorbeeld kapot zijn, of geen softwareondersteuning (meer) hebben. Daarnaast zullen we onderdelen verzamelen van een scala aan interessante elektronische apparaten zoals:

  • radio's
  • oude versterkers
  • apparaten met interfaceknoppen, schakelaars en potentiometers

Deze workshop is vooral geschikt voor degenen die eerder bij de workshop Hardware Hacking and Electronics Components Foraging zijn geweest, of voor wie basiskennis heeft van elektronische componenten, MIDI of programmeren met Arduino. Het Arduino-gedeelte is niet zo groot in deze workshop, maar het is handig om vertrouwd te zijn met het platform.

We zullen ook werken met MIDI via DIN-kabel, dus niet MIDI via USB (je kunt wel een MIDI naar USB-verloopstukje gebruiken om dit te omzeilen)!

Dus, kijk nog even goed rond bij je lokale stortplaats, zoals een echte wastelander op zoek naar schatten in de puinhopen van de oude wereld. Of: ruil iets met een rondtrekkende handelaar. Óf vraag je muziekvrienden of ze wat mooie, vreemde of volledig ontspoorde machines hebben liggen om te worden omgetoverd tot je eigen MIDI-controller!

Aanvang24 Feb 2024, 12:00
Einde24 Feb 2024, 16:00
locatieCCU Studio, Vlampijpstraat 84, 3534 AR, Utrecht
PriceRegular €40 / Student €20
Tickets