Permacomputing Meetup

v

ℹ️ ICYMI: Permacomputing is 'een filosofie die ecologisch en langetermijndenken toepast op computers' - een onderwerp dat steeds relevanter wordt in deze moderne tijd van onevenwichtige duurzaamheidsmodellen en energie-intensief computergebruik.

💾 Programma

🎮 Ola Bonati is een onderzoeker en verhalenverteller die werkt aan onderwerpen die de implicaties van verschillende technologieën in onze cultuur verkennen. Tijdens haar presentatie zullen we een door de gemeenschap samengestelde Crappy Tech bingo spelen als een vorm van collectieve therapie. Kijk welke technologische misstanden je kunt identificeren en laten we nieuwe frustraties bespreken!

🎮 Maak je klaar voor een goede dosis '80s & '90s digitale nostalgie! Freddy (F#READY) zal de demoscene vertegenwoordigen; de computerkunst(sub)cultuur gericht op het produceren van demo's, of "zelfstandige computerprogramma's die audiovisuele presentaties produceren", vaak gebruikt om visuele kunst, muzikale vaardigheden en "sizecoding" programmeervaardigheden te tonen. F#READY zal ons meenemen in een overzicht van de demoscene, geïllustreerd met voorbeelden van oldskool- en pc-producties.

🎮 Zou jij overwegen om Permacomputing te gebruiken in je dagelijks leven? Of in je artistieke/wetenschappelijke werk? Of vraag je je af waarom je dat zou moeten willen? En behandel je je hardware 'hard wearing', of gooi je het weg na een paar jaar? Gastspreker Rein van der Woerd zal dieper ingaan op het bredere onderwerp van Permacomputing, de circulariteit van onze hardware bespreken en de prachtige mogelijkheden ervan demonstreren.

Aanvullende Informatie

Meer over dit onderwerp: Tijdens Interations (het creatieve coderingssymposium van vorig jaar) presenteerden Brendan Howell & Aymeric Mansoux hun kijk op permacomputing; een duurzamere benadering van computer- en netwerktechnologie geïnspireerd door permacultuur: https://www.youtube.com/live/xgZtnmpNV40?t=4693

Aanvang21 Sept 2023, 18:00
locatieCCU Studio, Vlampijpstraat 84, 3534 AR, Utrecht
Tickets
ITERATIONS 2023 - Workshop Body Tracking in p5.js
15 Dec 2023
Soup
, Kruisplein 23B
ITERATIONS 2023 - Workshop E-Textiles x Creative Coding
16 Dec 2023
Soup
, Kruisplein 23B
ITERATIONS 2023 - Workshop Noise, Shape, Colour!
16 Dec 2023
ONLINE